- Διαφήμιση -

Φανταστείτε να κάνετε ήσυχοι τα ψώνια σας όταν, ξαφνικά, στη γωνία του τμήματος με τα κατεψυγμένα προϊόντα, έρχεστε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν πίνακα του Pablo Picasso, ακριβώς εκεί, στη μέση των λαχανικών, των φρούτων και των αναψυκτικών. Απίστευτο κι όμως αληθινό… Αυτή την υπέροχη ευκαιρία είχαν λοιπόν οι κάτοικοι του Essonne, περιοχής στα νότια προάστια του Παρισιού.

Ο πίνακας “L’Atelier” του Πάμπλο Πικάσο εκτέθηκε σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Auchan στο Essonne την προηγούμενη Τετάρτη, 9 Ιουνίου. Οι αμέριμνοι πελάτες που πήγαν να κάνουν τα ψώνια τους, έκπληκτοι αντίκρυσαν τον πίνακα και αναρωτήθηκαν φυσικά αν ήταν ο γνήσιος!

Οι περαστικοί ανακάλυψαν έτσι από κοντά “το ατελιέ” του Πικάσσο, πίνακα που ανήκει στη συλλογή του εθνικού μουσείου μοντέρνας τέχνης, Centre Pompidou, γνωστού και ως Μπομπούρ (Beaubourg). Ζωγραφισμένο το 1955, αυτό το κυβιστικό έργο απεικονίζει το στούντιο του Pablo Picasso. “Δεν πρόκειται για έργο που ανήκει στο Center Pompidou, αλλά σε όλη τη Γαλλία και το μοιραζόμαστε με όλους τους Γάλλους, όπου κι αν βρίσκονται”, όπως εξηγεί ο Serge Lasvignes, πρόεδρος του Beaubourg. Φυσικά υπάρχει συνετή και υψηλή φύλαξη του έργου από αστυνομικούς, πυροσβέστες και πράκτορες ασφαλείας που εποπτεύουν διακριτικά τον πίνακα του μεγάλου Ισπανού ζωγράφου.

- Διαφήμιση -

Η τέχνη προσβάσιμη σε όλους

Για να προαναγγείλει το άνοιγμα ενός νέου μουσείου μοντέρνας τέχνης, ενός νέου κέντρου Πομπιντού στην περιοχή Ile-de-France που θα ανοίξει τις πόρτες του το 2025, το Beaubourg, σήμα κατατεθέν του Marais στο Παρίσι σηματοδότησε τα εγκαίνια αυτά εκθέτοντας τον πίνακα ενός από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες στον κόσμο διαλέγοντας έναν πρωτότυπο τρόπο και έναν αναπάντεχο χώρο, προκειμένου να έχει την ευκαιρία να το δει από κοντά ένα μεγάλο κοινό.

Το ατελιέ του Πικάσο (1955)

- Διαφήμιση -