- Διαφήμιση -

Το γαλλικό μουσείο έχει κυκλοφορήσει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με όλα τα έργα τέχνης του μουσείου, αποτελούμενη από περισσότερα από 480.000 κομμάτια, ανακοίνωσε το Λούβρο την Παρασκευή σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Οι λάτρεις της τέχνης και οι ερευνητές θα μπορούν πλέον να βλέπουν ολόκληρη τη συλλογή του Λούβρου online δωρεάν.

Αθήνα-Παρίσι ένα κλικ δρόμος

Η ιστοσελίδα παρουσιάζει έργα τέχνης από συλλογές στα οκτώ τμήματα του μουσείου, από ισλαμική τέχνη και αναγεννησιακά γλυπτά μέχρι αιγυπτιακές αρχαιότητες και πίνακες ζωγραφικής από καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο.

«Σήμερα, το Λούβρο ξεσκονίζει τους θησαυρούς του, ακόμα και τους λιγότερο γνωστούς», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ζαν-Λουκ Μαρτίνεζ, πρόεδρος και διευθυντής του Λούβρου. «Για πρώτη φορά, ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε ολόκληρη τη συλλογή έργων από υπολογιστή ή smartphone δωρεάν, είτε εκτίθενται στο μουσείο, δανεικά, ακόμα και μακροπρόθεσμα, είτε σε αποθήκη».

«Η εκπληκτική πολιτιστική κληρονομιά του Λούβρου απέχει μόλις ένα κλικ!», πρόσθεσε. «Είμαι βέβαιος ότι αυτό το ψηφιακό περιεχόμενο θα εμπνεύσει περαιτέρω τους ανθρώπους να έρθουν στο Λούβρο για να ανακαλύψουν τις συλλογές αυτοπροσώπως».

- Διαφήμιση -

Οι επισκέπτες μπορούν να αναζητήσουν τις τεράστιες συλλογές του μουσείου μέσω απλών ή προηγμένων αναζητήσεων, συμμετοχών από επιμελητικό τμήμα ή θεματικών άλμπουμ, ανέφερε η έκδοση.

Εξερεύνηση από τον καναπέ σου

Η ιστοσελίδα διαθέτει διαδραστικό χάρτη που επιτρέπει στους ανθρώπους να εξερευνήσουν το μουσείο και κάθε ένα από τα έργα τέχνης του από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Ο ιστότοπος θα ενημερώνεται τακτικά από ειδικούς του μουσείου καθώς η συλλογή του μουσείου επεκτείνεται αργά, σύμφωνα με την κυκλοφορία.

Οι περιορισμοί αποκλεισμού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έκλεισαν το Λούβρο στα τέλη Οκτωβρίου, αφήνοντας παγκοσμίου φήμης έργα τέχνης όπως την Αφροδίτη της Μήλου, την Ελευθερία που οδηγεί το Λαό και τη Μόνα Λίζα χωρίς τα συνηθισμένα πλήθη θαυμαστών τους.

Ενώ το μουσείο είναι ακόμα κλειστό για τους επισκέπτες, το Λούβρο βρίσκεται τώρα υπό ανακαίνιση με σκοπό να επαναλειτουργήσει στο εγγύς μέλλον. H διοίκησή του εκτιμά ότι αυτή η κίνηση της ψηφιακής παρουσίασης του πλούτου των εκθεμάτων του θα αυξήσει την επισκεψιμότητα μετά το άνοιγμά του.

Πηγή: CNN.com

- Διαφήμιση -