- Διαφήμιση -

«Il Trovatore» – Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης

Η εβδομάδα ξεκινάει μουσικά και οπερατικά. Η όπερα του Τζουζέπε Βέρντι «Il Trovatore» ζωντανεύει διαδικτυακά στις 11 Ιανουαρίου από την Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης. Η σκηνοθεσία της παραγωγής αυτής του 2011 είναι του David McVicar ενώ τη μουσική σύνθεση έχει αναλάβει ο Marco Armiliato. Πρόκειται για μια ιστορία πάθους αγάπης και εκδίκησης, μέσα σε ένα έντονο πολιτικό σκηνικό. Η Λεονόρα (Sondra Radvanovsky) και ο «παράνομος» Manrico (Marcelo Álvarez) τρέφουν ένα μεγάλο έρωτα ο ένας για τον άλλο . Ωστόσο, ο πολιτικός εχθρός του Manrico, Κόμης ντι Λούνα (Dmitri Hvorostovsky), θα κάνει τα πάντα για να διεκδικήσει την Λεονόρα για τον εαυτό του.

Δευτέρα 11/1

Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη εντελώς δωρεάν για το κοινό από τις 02:30 πμ έως 01:30 πμ της επόμενης μέρας

Παρακολουθήστε την παράσταση εδώ

Οπτικοποιώντας την ανθρωπότητα στο MOMus

Έργο details Magritte

Το Δίκτυο Μουσείων Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού συνεχίζει να διαθέτει ψηφιακά την έκθεση «Οπτικοποιώντας την ανθρωπότητα» που είναι πλέον διαθέσιμη στην πλατφόρμα res.momus.gr. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από την άνεση της οθόνης τους περισσότερα από 100 έργα τέχνης 62 καλλιτεχνών από τις συλλογές των φορέων που συμμετέχουν στο Δίκτυο (Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus).

- Διαφήμιση -

Παρέλαση ασιατικού σινεμά στο Cinobo

Η ελληνική streaming πλατφόρμα Cinobo παρουσιάζει μια εβδομάδα πλούσια σε ασιατικό κινηματογράφο, προσφέροντας στους συνδρομητές της μερικές από της κορυφαίες πρόσφατες αλλά και παλαιότερες δημιουργίες της ηπείρου. Το φιλμ που ξεχωρίζει είναι αυτό του βιρτουόζου κινέζου σκηνοθέτη Ζια Ζανγκ-κε με τίτλο «Πέρα από τα Βουνά»(2015). Ένα συγκινητικό δράμα που εστιάζει στη νεαρή Τάο και σε τρεις καθοριστικές περιόδους περιόδους της ζωής της. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη στη πλατφόρμα στις 13 Ιανουαρίου. Για όσους πάλι ψάχνουν κάτι να τους…παγώσει το αίμα, η πλατφόρμα θα διαθέσει για προβολή στις 14 Ιανουαρίου την αναπάντεχη επιτυχία του 2016 «Το Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών» (Train to Busan) του Γέονγκ Σανγκ-Χο, μια ταινία τρόμου με μπόλικες δόσεις αίματος, δράσης και φυσικά…πολλά ζόμπι.

Μπορείτε να μεταβείτε στην ιστοσελίδα της πλατφόρμας Cinobo εδώ

Οι συναντήσεις της Πέμπτης γίνονται online τον Ιανουάριο

Στις «Συναντήσεις της Πέμπτης», ο Πλάτων Ριβέλλης επιλέγει και παρουσιάζει σύγχρονους Έλληνες φωτογράφους-μέλη του «Φωτογραφικού Κύκλου», αναλύει το καλλιτεχνικό έργο τους και συνομιλεί μαζί τους για τις θεματικές, τις προσεγγίσεις και τις επιλογές τους. Στην συνέχεια, το κοινό θέτει τα ερωτήματά του καθώς και τις σκέψεις του σχετικά με τις φωτογραφίες που προβλήθηκαν. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, η παρουσίαση, που γίνεται σε συνεργασία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» , θα γίνει εξ’ολοκλήρου διαδικτυακά στις 14 Ιανουαρίου. Καλεσμένοι θα είναι οι Παναγιώτης Μαρκολέφας και Ανθή Μάρα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

«Το Τρίτο Στεφάνι» για δύο ακόμα παραστάσεις

Η Μαρία Κίτσου στο "Τρίτο Στεφάνι"

Έπειτα από τη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία που σημείωσε, η παράσταση «ΤοΤρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή στο Θέατρο Παλλάς επιστρέφει για δύο ακόμα διαδικτυακές προβολές. Με ένα εντυπωσιακό καστ (Μαρία Καβογιάννη, Μαρία Κίτσου εκτός άλλων) και ύπο την σκηνοθετική καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, η παράσταση κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές των θεατρόφιλων και ελπίζει να κερδίσει ακόμα περισσότερες στις 15 και 16 Ιανουαρίου.

Για εισιτήρια πατήστε εδώ

- Διαφήμιση -