- Διαφήμιση -
Print Friendly, PDF & Email

Της Ελλάδος τα παιδιά ήταν -και εξακολουθεί να είναι- η σειρά εκείνη που προσφέρει τις σπουδαιότερες ατάκες για όλα τα ακανθώδη ζητήματα που απασχολούν έναν άντρα, κι όχι μόνο.

Γυναίκες, σχέσεις και σεξ, μπάσκετ, υψηλή τέχνη και μπαρότσαρκες, στρατός και λούφα: όλες οι απαντήσεις έχουν δοθεί από τους σμηνίτες Πλαπούτα, Βλάχο, Ντάλλας και Χλαπάτσα που βρίσκονται υπό τη σοφή καθοδήγηση του σμήναρχου Κάκκαλου και του πιστού του Καραβανέα.

Για την αεροπορία ρε γαμώτο!

Μιλάμε για ένα επεισόδιο απίστευτο με ένα συγκλονιστικό, συναρπαστικό, γκρανκινιολικό και χιτσκοκικό φινάλε, που λέει κι ο καλός σπορτσκάστερ. Αναμφισβήτητα αυτή ήταν η πραγματική dream team, -ποια USA;- οι περίφημοι «Γυπαετοί της αεροπορίας», όπως εμπνευσμένα τους ονόμασε ο κόουτς-παίκτης-σμήναρχος Κάκκαλος.

Τεράστιο γκεσταριλίκι από Γκλέτσο και από τον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα Δημήτρη Κοκκολάκη ως τον προπονητή που αναλαμβάνει να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα των σμηνιτών. Καταλυτικός και ο ρόλος του Χλαπάτσα ως πουλημένου διαιτητή που με το κατάλληλο αντίτιμο δίνει…φτερά στην αεροπορία.

ΜVP του αγώνα: η χρυσή αλλαγή που μπαίνει στο παιχνίδι, είναι ο σμήναρχος Κάκκαλος που με μαύρο φούμο μετατρέπεται στον ομογενή Τζον Κακκαλίδης και αλλάζει άρδην το σκηνικό του αγώνα, ανατρέποντας τα πάντα και χαρίζοντας στην αεροπορία το πολυπόθητο κύπελλο.

Ατάκα του επεισοδίου

-Σμηνίτες (προς Κοκκολάκη): Κύριε προπονητά έχουμε μόνο τέσσερις παίκτες, μας λείπει ο πέμπτος.

-Κάκκαλος (προς Κοκκολάκη): Δημήτρη το μπάσκετ με πέντε παίζεται;

Της Ελλάδος τα παιδιά διδάσκουν τρίποντα και καρφώματα για την αεροπορία ρε γαμώτο!

Όλα όσα ήθελες να μάθεις για το σεξ και ντρεπόσουν να ρωτήσεις

Ο παραπάνω τίτλος της γνωστής ταινίας του Γούντι Άλλεν έγινε επεισόδιο στης Ελλάδος τα παιδιά με μια αλησμόνητη καλτ εμφάνιση από τον τεράστιο Κώστα Γκουσγκούνη. Ίσως το πιο σεξουαλικό επεισόδιο που ξεκινάει με τους σμηνίτες και τον σμήναρχο Κάκκαλο να κάνουν το τεστ του περιοδικού ΦΛΙΚ (ναι, το γνωστό περιοδικό της εποχής ΚΛΙΚ) σχετικά με το…πόσο άνδρες είναι.

Ό,τι και να κάνουν όμως δεν μπορούν με τίποτα να φτάσουν την πρώτη κατηγορία όπου βασιλεύει μοναχικά ο γίγαντας Γκουσγκούνης. Ο τίμιος καραφλός ηλεκτρολόγος εισβάλλει για στο Πεντάγωνο για να διορθώσει μια βλάβη στα φώτα και προκαλεί σεξουαλικό βραχυκύκλωμα σε άντρες και γυναίκες ταυτόχρονα.

Σκηνές και ατάκες από το εν λόγω επεισόδιο; Να φαν κι οι κότες. Μία εξ αυτών όταν όλες οι γυναίκες έχουν κυριολεκτικά…αφηνιάσει με τον Γκουσγκούνη, μέχρι που ζητάει από τον Κάκκαλο να του βάλει έναν σκοπό για να τον φυλάει από αυτές (προβλήματα που έχουν κάποιοι). Μέχρι και η Λίτσα (Ρένια Λουζίδου), που είναι ο δεσμός του Κάκκαλου, δεν μπορεί να αντισταθεί στον ζωώδη μαγνητισμό που εκπέμπει ο ακαταμάχητος ηλεκτρολόγος. Στο τέλος όλοι μαζί επειδή θέλουν να του μοιάσουν, υποκλέπτουν μια στιγμή από το ερωτικό μεγαλείο του Γκουσκούνη και αναφωνούν ρυθμικά: Άξιος, άξιος!

- Διαφήμιση -

Ατάκα του επεισοδίου

-Γκουσγκούνης: Τι τραβάω κι εγώ ο Γκουσκούνης;

-Κάκκαλος: Άστα Κώστα μου, όλοι τα ίδια τραβάμε.

Η καλύτερη Ιφιγένεια όλων των εποχών ήταν…εν Τατοΐω!

-Πλαπούτας: Κύριε διοικητά, λαμβάνω την τιμή να σας ζητήσω τριήμερη θεατρική άδεια για να πάω να παίξω στην Επίδαυρο.

Κάκκαλος: Πού να πας να παίξεις;

-Πλαπόυτας: Στην Επίδαυρο, μετά τα σουβλάκια του Ισθμού κόβουμε αριστερά.

-Κάκκαλος: Και μετά κάνουμε δεξιά και πάμε στην ταβέρνα του Λεωνίδα. Ξέρω εγώ από ταβέρνες τώρα!

Με αυτόν τον…σουρεάλ διάλογο ξεκινά ένα από τα πιο απολαυστικά επεισόδια της σειράς που καταλήγει να οργιάζει καλλιτεχνικά!

Ο σμήναρχος Κάκκαλος αναλαμβάνει να ανεβάσει με τον…καταξιωμένο θίασο της αεροπορίας ένα κλασικό έργο που το θεωρεί πολύ πιθανό να παιχτεί και στην Επίδαυρο. Όχι, δεν το κάνει για να αναδειχτεί αυτός, το κάνει για την αεροπορία, το κάνει για την πατρίδα, όπως φροντίζει να ενημερώσει τον πτέραρχό του.

Όλοι μπαίνουν σε εντατικούς ρυθμούς και περνούν μέχρι κι από audition για να πάρουν τον αντίστοιχο ρόλο. Όποιος αξίζει θα πάρει τον ρόλο. Όποιος δεν αξίζει και…πάλι θα πάρει τον ρόλο γιατί δεν έχουν άλλους ηθοποιούς να παίξουν. Μέχρι και ο Χλαπάτσας εξαναγκάζεται να περάσει από casting αν κι έχει ετοιμάσει ένα υπέροχο φακελάκι για να αποσπάσει τον ρόλο (μα συμβαίνουν τέτοια στην τέχνη;).

Ατάκα του επεισοδίου

-Χλαπάτσας: Εγώ, εγώ σας έχω ετοιμάσει ένα ωραίο φακελάκι…

-Κάκκαλος: Δεν θα με εξαγοράσεις με φακελάκια, ανέβα πάνω να μας δείξεις τι έχεις κάνει

-Χλαπάτσας: Καλά να σας κάνω την πεταλούδα τότε.. (Αρχίζει να τραγουδά την πεταλούδα: μια ωραία πεταλούδα, μια ωραία πεταλούδα)

-Κάκκαλος (ενώ μετράει τα λεφτά από το φακελάκι): Αχα, δεν ήταν καθόλου κακή η ιδέα σου για την πεταλούδα. Θα βγουν τα αποτελέσματα σύντομα.

Παρακολουθήστε όλα τα επεισόδια σε υψηλή ανάλυση από εδώ.

- Διαφήμιση -