- Διαφήμιση -

«GENER8ION» των Romain Gavras και Surkin

Ο Romain Gavras και ο Surkin στην Αθήνα με το νέο τους πρότζεκτ GENER8ION σε παγκόσμια πρεμιέρα, σε συμπαραγωγή του Onassis Culture και της Iconoclast. Τρεις ποπ βίντεο εγκαταστάσεις, τρεις χώροι του Ιδρύματος Ωνάση, με σέρφερ, αντάρτες και χολιγουντιανούς ηθοποιούς να παρελαύνουν μπροστά στα μάτια μας.

Χωράει η ομορφιά σε ένα περιβάλλον Αποκάλυψης; Ο Romain Gavras, που έχει υπογράψει μερικά από τα πιο ανατρεπτικά βίντεο κλιπ για τον Kanye West, τη M.I.A., τον Jay-Z και τους Justice, ενώ μόλις έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του, δίνει μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα με το νέο έργο του, σε συνεργασία με τον μουσικό, DJ, παραγωγό Surkin. Έως τις 23 Οκτωβρίου, τρεις σκηνές του ιδρύματος Ωνάση ενεργοποιούνται για να υποδεχτούν τα τρία μέρη της συνδημιουργίας του σπουδαίου Ελληνογάλλου σκηνοθέτη και του μουσικού Surkin, με τίτλο GENER8ION, σε παγκόσμια πρώτη.

Σέρφερ, αντάρτες, αλλά και η Charlize Theron συναντιούνται στις τρεις ποπ πολυμεσικές εγκαταστάσεις για ένα μέλλον που θυμίζει το παρόν και διατρέχει την πόλη, από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στη Συγγρού με το Neo Surf και το Agartha έως τη Μάντρα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με το Emotions.

Πληροφορίες έκθεσης

GENER8ION: Neo Surf
Εκθεσιακός χώρος -1, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107, Αθήνα)
Τετάρτη – Κυριακή 19:00-23:00

GENER8ION: Agartha
Μικρή Σκηνή, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107)
Τετάρτη – Κυριακή 19:00-23:00

GENER8ION: Agartha GENER8ION: Emotions
Η Μάντρα (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 2, Αθήνα)
Δευτέρα – Κυριακή 17:00-22:00

Ενιαίο εισιτήριο για τις εγκαταστάσεις στη Στέγη
Κανονικό: € 4
Μειωμένο, Φίλος: € 3
Ανεργίας, ΑμεΑ, Συνοδός ΑμεΑ: € 2

Είσοδος στη Μάντρα: Δωρεάν δελτία εισόδου

Τηλεφωνική προπώληση: 2111981784
Γραμμή εισιτηρίων φίλων της στέγης: 2130178200
Γραμμή εισιτηρίων ΑμεΑ: 2130178036

και [email protected]

Νίνα Παπακωνσταντίνου – Phantoms: Έκθεση στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων

O τίτλος της έκθεσης της Νίνας Παπακωνσταντίνου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων είναι δανεισμένος από τα Phantoms, μια σειρά έργων σε αχνό μπλε, που αποτελούν βασικά την κάτω επιφάνεια από τα έργα της σειράς «Βιβλιοθήκη». Μαζί με αυτά τα φαντάσματα της γραφής, που εδώ λειτουργούν ως φανταστικές εικόνες, ως αποκυήματα φαντασίας στο όριο μεταξύ παρουσίας και απουσίας, η καλλιτέχνις παρουσιάζει και άλλα νέα έργα με υπαινικτική διάθεση, όπως το «We Will Not Be Silent», εμπνευσμένο από τα συνθήματα του γυναικείου κινήματος. Η έκθεση “Phantoms” παρουσιάζει ένα σύνολο εννοιών που διέπουν τη δουλειά της Παπακωνσταντίνου από το ξεκίνημά της μέχρι σήμερα. Οι έννοιες αυτές, σύμφωνα με την ίδια, είναι «ο γρίφος και το μυστικό, η σιωπή ανάμεσα στις λέξεις, η ουσία και το νόημα που συνεχώς μας διαφεύγει». «Πρόκειται για μία συνεχή έρευνα για το αποσπασματικό της επικοινωνίας, που όμως ανοίγει χώρο σε άλλες, καινούργιες γραφές και αναγνώσεις» σημειώνει η καλλιτέχνις.

Πληροφορίες

Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων – Κτίριο Β, Λεωνίδου & Μυλλέρου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο

29/9-20/11

- Διαφήμιση -

Εγκαίνια: Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, 18:00-22:00
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11:00 – 19:00, Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 16:00

Είσοδος ελεύθερη

«Τα παιδιά της Ριτσώνας» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με δυο ευαισθητοποιημένους κοινωνικά καλλιτέχνες, την Έφη Μουρίκη και τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, διοργανώνουν μια ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Τα παιδιά της Ριτσώνας» από τις 3 έως τις 11 Οκτωβρίου 2022 στον Εκθεσιακό Χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Οι έφηβες από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Ριτσώνας δίνουν χρώμα στη ζωή τους μέσω της τέχνης και  διέξοδο στους πόνους, τους φόβους και τις αγωνίες τους αποτυπώνοντας τα στους καμβάδες. Εκφράζονται, δημιουργούν κι υψώνουν τη φωνή τους, έχοντας πάντα στραμμένο το βλέμμα προς τον ανοιχτό ορίζοντα ενώ δίνουν στις ελπίδες τους φτερά για να πετούν πάνω από τους τοίχους, τα όρια και τα σύνορα και να ξεχνούν έτσι τον εγκλεισμό και τα βάσανα τους.

Η τέχνη άλλωστε δεν έχει σύνορα. Μόνο πρόσφορα εδάφη έχει.

Ο καμβάς γίνεται και δρόμος γι’αυτές. Δρόμος προς την ελευθερία, το όνειρο, τη γη της Επαγγελίας. Μα και δρόμος μακριά από τον πόνο, το φόβο, την αβεβαιότητα, την απελπισία. Όποιον δρόμο δεν μπορούν να τον βαδίσουν τον ζωγραφίζουν.

Πληροφορίες έκθεσης

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Υπόγειο

Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

Τηλ.: +30 210 341 8550

3-11/10

«FIVE ELEMENTS» – Ομαδική Έκθεση σε επιμέλεια Ίρις Κρητικού

Η Αίθουσα Τέχνης ARTEVISIONE παρουσιάζει έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου την ομαδική έκθεση «FIVE ELEMENTS», με την συμμετοχή πέντε εικαστικών που συνομιλούν επάνω στα επίκαιρα ζητήματα της φυσικής καταστροφής, της απώλειας αλλά και της θραυσματικής διάσωσης του ασφαλούς περιβαλλοντικού μας ιστού μέσω της τέχνης.

Η Θεωρία των Πέντε Στοιχείων που δανείζει το όνομά της στον τίτλο της έκθεσης, χρησιμοποιείται συχνά στην ανατολική αλλά και τη δυτική φιλοσοφία, προκειμένου να περιγράψει τις αλληλεπιδράσεις και τις σχέσεις ανάμεσα στα πράγματα.

Το ξύλο, η φωτιά, το χώμα, το μέταλλο και το νερό -τα πέντε στοιχεία της κινεζικής αρχετυπικής θεωρίας που σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον 8ο π.Χ. αιώνα, βρίσκοντας σύντομα ευρεία εφαρμογή στην κινεζική ιατρική, τη φιλοσοφία, τη μαντική και τις πολεμικές τέχνες-, θεωρούνται τα θεμέλια συστατικά των πάντων στο σύμπαν, καθώς όλα εκρέουν και όλα συντίθενται από εκείνα. Εάν δεν σεβαστούμε τόσο τα ίδια, όσο και τη μεταξύ τους ισορροπία, οι συνέπειες μπορεί να είναι καταιγιστικές.

Πληροφορίες έκθεσης

Έως και 30 Σεπτεμβρίου 2022

ArteVisione, Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου

Δευτέρα & Τετάρτη 12:00-16:00

Τρίτη & Πέμπτη 16:00-20:30

Παρασκευή 16:00-20:00

Τηλ. επικοινωνίας: 211 1113363

- Διαφήμιση -