- Διαφήμιση -

Εδώ και κάποιες ημέρες υπέροχες μικρές σιλουέτες έχουν γεμίσει τον σταθμό του μετρό Opéra στο Παρίσι. Οι χρήστες των ΜΜΜ παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στα γαλλικά μέσα μεταφοράς τα τελευταία τρία χρόνια με τις απανωτές απεργίες και τα γεμάτα βαγόνια εν καιρώ πανδημίας, έχουν μια ευχάριστη έκπληξη στην στάση του μετρό Opéra.

Παρίσι: 1.000 μικροί χαρακτήρες εισβάλλουν στο σταθμό του μετρό «Opéra»

Από τα μέσα Μαρτίου, έχουμε δει να παρελαύνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχέδια μικρών μαύρων χαρακτήρων που βρίσκονται διάσπαρτα στο σταθμό της Όπερας, όπου οι γραμμές 3, 7 και 8 του μετρό τέμνονται. Αναρωτηθήκαμε από πού προέρχονται και σας παρουσιάζουμε την έρευνά μας!

Στα παρασκήνια της Όπερας

Ίσως και να το μαντέψατε, αυτές οι 1.000 σιλουέτες αντιπροσωπεύουν τους υπαλλήλους της Όπερας του Παρισιού. Όσο προχωράει κανείς μέσα στο σταθμό, από αποβάθρα σε αποβάθρα ξεπροβάλλουν στους μεγάλους διαδρόμους χορευτές, μουσικοί, ο μαέστρος, ενδυματολόγοι, σκηνοθέτες, τεχνικοί και άλλοι πολλοί πρωταγωνιστές της όπερας που βρίσκονται στην αφάνεια τον τελευταίο καιρό. Αυτή η έκθεση που δημιουργήθηκε από το γαλλικό πρακτορείο καλλιτεχνικής παραγωγής Itsok είναι στην πραγματικότητα μια οπτικοακουστική εγκατάσταση. Με πρωτοβουλία της υπηρεσίας μεταφορών στο Παρίσι (RATP) η εν λόγω έκθεση ονομάστηκε “Τα μυστικά της Όπερας” και μας δείχνει τι συμβαίνει στα παρασκήνια.

- Διαφήμιση -
Στα παρασκήνια της όπερας

Μια οπτικοακουστική εμπειρία

Παρότι αυτοί οι όμορφοι χαρακτήρες δείχνουν να ψυχαγωγούν το παριζιάνικο κοινό, ομορφαίνοντας τον σταθμό του μετρό, οι καλλιτέχνες-δημιουργοί της έκθεσης δεν σταμάτησαν εκεί. Σε ορισμένα σημεία του σταθμού βρίσκουμε δίπλα στις όμορφες φιγούρες έναν κωδικό QR που αν σαρώσει κανείς με το κινητό του, μεταφέρεται αυτόματα στον διαδικτυακό χώρο της έκθεσης, έχοντας πρόσβαση σε μια υπέροχη ηχητική εμπειρία από τον Victor Nebbiolo du Castri και τη Valeria Zane.

Στη συνέχεια, ο χρήστης έχει την ευκαιρία να εισχωρήσει σε διάφορες ατμόσφαιρες ανάλογα με τα επαγγέλματα που ασκούνται στην Όπερα. Μπορεί για παράδειγμα να ακούσει τους ταξιθέτες που καλωσορίζουν το κοινό ή τους μουσικούς να κάνουν πρόβα. Η Ιταλίδα σοπράνο Giulia Semenzato, με τη σειρά της παρασέρνει τον χρήστη μέσα από υπέροχες μελωδίες, σε μια ακόμα πιο συγκινητική εμπειρία.

Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που δίνει τροφή στη φαντασία και φωτίζει τα άδυτα του μετρό και τις μετακινήσεις των Παριζιάνων. Είτε είστε κάτοικοι Παρισιού, είτε όχι, μπορείτε να έχετε κι εσείς αυτή τη μοναδική εμπειρία να παρεισφρήσετε στα παρασκήνια της Όπερας, μεταβαίνοντας απευθείας στο site.

https://lessecretsdelopera.fr/

“Les secrets de l’Opéra” – “Τα μυστικά της Όπερας”
- Διαφήμιση -