- Διαφήμιση -

Για πολλούς συμβολίζουν τα παιδικά χρόνια, για άλλους είναι ακόμα και σε μεγάλη ηλικία μια ευχάριστη συντροφιά, ενώ για άλλους είναι αφορμή να ξοδέψουν όχι μία, αλλά πολλές περιουσίες για να τα αποκτήσουν.

Τα κόμικ είναι μια ιδιαίτερη κουλτούρα, είναι πολιτισμός, είναι ατόφια τέχνη και όλοι ξέρουμε ότι η αξία ενός καλλιτεχνικού έργου είναι ανεκτίμητη. Για αυτό τον λόγο ένα τεύχος, ακόμα και μία μεμονωμένη σελίδα, μπορούν να πωληθούν για εκατομμύρια…

Το είδος των Superhero γεννήθηκε για να σημάνει ουσιαστικά τη Χρυσή Εποχή των κόμικ. Οι δημιουργοί του Superman, Jerry Siegel και Joe Shuster, υπέβαλλαν ιδέες σε εφημερίδες για αρκετά χρόνια -από την εποχή που ήταν ακόμη έφηβοι- και είχαν αρχίσει να δουλεύουν στο νέο είδος κόμικ από το 1935, ακονίζοντας τις ιδέες τους για έναν χαρακτήρα Superman. Οι πρώτες ιδέες τους για τον χαρακτήρα απορρίφθηκαν, αλλά μέχρι το 1938, η εκδοτική εταιρεία Detective Comics (DC) αποφάσισε να παρουσιάσει τον Superman στο πρώτο τεύχος ενός νέου ανθολογικού κόμικ με τίτλο Action Comics. Και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ήταν χρονιά που ο χαρακτήρας του Superman έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κόσμο των κόμικ στο Action Comics No 1. Αυτό το τεύχος είναι πλέον το τρίτο πιο ακριβό κόμικ που έχει αγοραστεί ποτέ, καθώς αποκτήθηκε από συλλέκτη που κατέβαλε το ποσό των 3,18 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η πώληση έγινε με μεσολάβηση της Goldin Auctions για λογαριασμό ιδιώτη πελάτη της. Το συγκεκριμένο αντίγραφο του περιοδικού της DC Comics ονομάζεται «The Rocket Copy» επειδή διαθέτει μια σφραγίδα με πυραύλους που τοποθετήθηκε από τον 13χρονο που αγόρασε το τεύχος από το περίπτερο το 1938.

- Διαφήμιση -

Το αντίγραφο έχει λάβει βαθμολογία 6.0 CGC. Άλλα Action Comics που έχουν πουληθεί σε υψηλότερη τιμή βαθμολογήθηκαν με 8,5 CGC (πωλήθηκε 3,25 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία τον Απρίλιο του 2021) και με 9,0 CGC και πωλήθηκε 3,2 εκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο του 2014.

Είναι η πρώτη φορά που το «The Rocket Copy» του Action Comics No. 1 πωλήθηκε σε δημοπρασία. Ο Κεν Γκόλντιν της Goldin Auctions σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ήταν διασκεδαστικό να δέχομαι προσφορές και η νικητήρια να είναι πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια. Ξέρω ότι θα πάει σε ένα υπέροχο σπίτι!».

«Πακτωλός» εκατομμυρίων για μία σελίδα του Spider-Man

Μία μόνο σελίδα από ένα κόμικ του 1984 του Spider-Man πωλήθηκε σε δημοπρασία για το ποσό ρεκόρ των 3,36 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με την υπογραφή του Μάικ Ζεκ (Mike Zeck) η σελίδα 25 από το «Secret Wars No.8» της Marvel Comics αποτυπώνει την πρώτη εμφάνιση της μαύρης στολής του Spider-Man.

Το ρεκόρ προσφορών, το οποίο ξεκίνησε από τις 330.000 δολάρια και ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια δολάρια, σημειώθηκε την πρώτη ημέρα της τετραήμερης εκδήλωσης κόμικς του οίκου δημοπρασιών «Heritage Auctions» στο Ντάλας.

Το προηγούμενο ρεκόρ για εσωτερική σελίδα αμερικανικού κόμικς ήταν 657.250 δολάρια από ένα τεύχος του 1974 του «The Incredible Hulk».

- Διαφήμιση -