Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Ποιοι είμαστε

Το CalendArt είναι το σημείο συνάντησης μιας παρέας συμφοιτητών και φίλων που τους ενώνει, μεταξύ άλλων, η αγάπη για τον πολιτισμό και τις τέχνες. Μέσα από αυτό το διαδικτυακό ημερολόγιο τέχνης και σκέψης σάς προσκαλούμε να εξερευνήσουμε μαζί τα πολιτιστικά δρώμενα: να αναλύσουμε ταινίες, να σχολιάσουμε θεατρικές παραστάσεις, να μιλήσουμε για λογοτεχνία και ποίηση, να προτείνουμε στέκια, να αφηγηθούμε ιστορίες. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε ιδέες και απόψεις για ό,τι μας απασχολεί και μας εκφράζει καλλιτεχνικά. Το CalendArt είναι το ορόσημο της προσπάθειάς μας.

Η Άννα Σαρούκου μεγάλωσε στο νησί της Καλύμνου πλάι στη θάλασσα και τον ήλιο, ενώ την τελευταία δεκαετία απολαμβάνει το αστικό τοπίο των Εξαρχείων νοσταλγώντας πάντα τα καλοκαίρια... Έχει ολοκληρώσει σπουδές Επικοινωνίας Μέσων & Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πληθώρα trainings αναφορικά με τη διδασκαλία της Yoga. To 2020 την βρήκε στα φοιτητικά έδρανα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου να σπουδάζει Ισπανική Γλώσσα & Φιλολογία και αισίως στα πληκτρολόγια του CalendArt.
Γεννημένη το 1989 στην Αθήνα, ψάχνει ακόμα το χρόνο και τον τόπο που θα τοποθετούσε τον εαυτό της. Γράφει, περιπλανιέται, ζωγραφίζει αναζητά τη λογοτεχνία μέσα στα ταξίδια και τα ταξίδια μέσα στη λογοτεχνία. Και για τα τυπικά... Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, συνέχισε τις σπουδές της με Μεταπτυχιακό Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και σεμινάρια Digital Marketing. Μαθαίνει νέες γλώσσες και ενθουσιάζεται με το παραμικρό.
Γεννήθηκε στην Αθήνα,σπούδασε δημοσιογραφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μένει στον Άγιο Δημήτριο(ναι,ναι,εκεί που είναι το Metro Mall). Στην διακριτική του μέχρι τώρα δημοσιογραφική καριέρα έχει περάσει από το πολιτιστικό, το κοινωνικό και το ελεύθερο ρεπορτάζ σε έντυπα και διαδικτυακά Μέσα. Γνωρίζει περισσότερα από όσα χρειάζονται για τον ασιατικό κινηματογράφο,άκουγε τους Arctic Monkeys πριν γίνουν,όπως λέει, "μέινστριμ" και δε θα κερδίσει ποτέ τον μικρότερο αδερφό του σε μονό στο μπάσκετ.
Ο Κώστας Νικολός γεννήθηκε δημοσιογράφος. Η πρώτη του συνέντευξη, αμέσως με τον τυχερό μαιευτήρα που τον κράτησε στα χέρια του, του άνοιξε τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα. Εκτός δημοσιογραφίας. Περνώντας μια μέρα έξω από το Πάντειο μπήκε στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και απειλώντας τους πάντες βγήκε μετά από καιρό κραδαίνοντας έναν πάπυρο. Μέσω του CalendArt παίρνει εκδίκηση για όλα αυτά τα χρόνια που πήγαν χαμένα.
Γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα και από τότε που θυμάται τον εαυτό του αγαπά το ποδόσφαιρο, τον Ολυμπιακό και το διάβασμα. Μικρός έφτιαχνε πρωτοσέλιδα εφημερίδων σε σελίδες τετραδίων, ακολουθώντας ένα ένστικτο που τον οδήγησε στην ενασχόληση με τη δημοσιογραφία (τι έκπληξη...). Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο και από τότε κολυμπά στον αφιλόξενο χώρο των ΜΜΕ. Του αρέσει να γράφει και να φωτογραφίζει ό,τι νιώθει...
Ονειροπόλα και ονειροπαρμένη. Παριζιάνα στην ψυχή, με αδυναμία στην nouvelle vague και την Άννα Καρίνα, τα ταξίδια, την υποκριτική και τον χορό. Στο Παρίσι κάποτε έκανε ζωή μποέμ, έτρωγε μακαρόν ενώ έκοβε βόλτες στα στενά της Μονμάρτης και μυήθηκε στα μυστικά της οινογνωσίας... Μεταξύ άλλων συνέχισε τις σπουδές της με μάστερ στην πολιτική επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris I και με διδακτορική διατριβή που ακόμα καλά κρατεί... Η επιστροφή στην Αθήνα έγινε με μεγάλες προσδοκίες και μια πολύ-αναμενόμενη συνεργασία. Μέσα από τα πολιτιστικά δρώμενα και τους καλούς φίλους, αγάπησε εκ νέου το κλεινόν άστυ. Γιατί η ομορφιά βρίσκεται παντού... Φτάνει ένα καλό βιβλίο, όμορφες μουσικές στο πικαπ και ένα μπουκάλι κρασί.