- Διαφήμιση -

Το ταξίδι του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στην underground χορευτική πραγματικότητα, κλείνει δυναμικά όπως και άρχισε, με μια ακόμα διεθνή παραγωγή, αυτή την φορά από την Ισπανία.

Η ισπανική ομάδα «La Veronal» και ο πολυβραβευμένος χορογράφος Μάρκος Μοράου (Marcos Morau) έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με μια ρετρό-φουτουριστική παράσταση-ταξίδι σε έναν φαινομενικά μακρινό, αλλά παράλληλα οικείο, πλανήτη. Η παράσταση με τίτλο «Pasionaria / Το λουλούδι του πάθους» θα παρουσιαστεί στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, στις 21:00 στην Πειραιώς 260 (Χώρος Η).

Photo: Alex Font

Η Pasionaria είναι ένας πλανήτης χωρίς πάθος, ένας νοητός, δυστοπικός κόσμος, που μιμείται τον ανθρώπινο, με κατοίκους που κινούνται σαν ρομπότ ή στέκονται σαν αγάλματα και μοιάζει να έχουν ξεχάσει κάθε είδους συναίσθημα. Μια παράσταση χορευτικά θεατρική και εικαστικά εντυπωσιακή, με σκηνικά, κοστούμια και φωτισμούς που ολοκληρώνουν την επιτελεστική φόρμα ως και την τελευταία λεπτομέρεια.

- Διαφήμιση -

Οι οκτώ χορευτές, Àngela Boix, Jon López, Alba Barral, Núria Navarra, Lorena Nogal, Shay Partush, Marina Rodríguez, Sau-Ching Wong συμπράττουν επί σκηνής σε μια υβριδική παράσταση, εξόχως εικαστική, στο μεταίχμιο θεάτρου και χορού. Μια παράσταση που σχολιάζει, με τρόπο αιχμηρό, την συναισθηματική αποξένωση, τον ατομικισμό, και την έννοια της «στρεβλής προόδου» στην οποία οι σημερινές κοινωνίες στοχεύουν.

Photo: Alex Font

Pasionaria: Ποιος είναι ο Μάρκος Μοράου

Photo: VANESSA GOMEZ

Ο Ισπανός Μάρκος Μοράου σπούδασε χορογραφία στο Theatre Institute της Βαρκελώνης, το Dance Conservatory της Βαλένθια και το Movement Research της Νέας Υόρκης. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα εκτείνεται πέραν του χορού, καθώς καταπιάνεται τόσο με τη φωτογραφία όσο και με τη δραματουργία. Το 2005 ίδρυσε τη Veronal, μία πολυσυλλεκτική ομάδα καλλιτεχνών με ετερόκλητες καταβολές (από τον χορό και την φωτογραφία, στον κινηματογράφο και την λογοτεχνία). Στόχος της Veronal είναι η διαρκής αναζήτηση νέων εκφραστικών δρόμων, μέσω του διακαλλιτεχνικού, συλλογικού πειραματισμού.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος δημιουργός έχει βραβευτεί, μεταξύ άλλων, με το National Dance Award από το υπουργείο Πολιτισμού της Ισπανίας και το Sebastià Gasch Award από το Spanish Foundation for Arts and Design.

Η Veronal μετρά πολυάριθμες βραβεύσεις σε χορογραφικούς διαγωνισμούς διεθνώς, ενώ οι περφόρμανς – χορογραφίες του Μοράου για την ομάδα έχουν συνεχή παρουσία στα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ.

Photo: Alex Font
Photo: Alex Font
- Διαφήμιση -