- Διαφήμιση -
Print Friendly, PDF & Email

Το μικρό Παρίσι των Αθηνών αποδίδει φόρο τιμής αλλά και αναγνωρίζει το αποτύπωμα του συνολικού πολιτισμού της Ιωνίας στη σημερινή Αθήνα και τη σημερινή Ελλάδα.

Το πολιτισμικό μωσαικό της Σμύρνης είτε στη μουσική είτε σε άλλες τέχνες αποτέλεσε σημείο αναφοράς της Ανατολίας αλλά και της Μεσογείου. Ο απόηχός του είναι υπαρκτός ως τις μέρες μας και φτάνει από τη μέση Ανατολή μέχρι τα βάθη της Ευρώπης.

Όλες εκείνες οι πολιτισμικές συνιστώσες είναι η πηγή έμπνευσης του δημιουργικού δυναμικού του φεστιβάλ μας το 2022.

Από το ρεμπέτικο στο φραγκολεβαντίνικο και τα καφέ σαντάν, με θεατρικές, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις, με θεάματα δρόμου, με εκθέσεις εικαστικών και φωτογραφίας,  διαλέξεις, συζητήσεις, με ζωγραφική σε δημόσιους χώρους, με εκπαιδευτικά προγράμματα και παιχνίδια, αλλά και το ήδη καθιερωμένο «Jazz n World music festival» το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2022» θα προσπαθήσει να αγγίξει τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της Σμύρνης του 1922.    

- Διαφήμιση -

Για 10η χρονιά, θα λάβει χώρα μια ακόμα δεκαήμερη γιορτή τέχνης και πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία θα συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο περισσότεροι από 500 καλλιτέχνες, δημιουργοί και άνθρωποι του πνεύματος, σε πολλά επιλεγμένα σημεία (θέατρα, μουσικές σκηνές, γκαλερί, πλατείες, πεζόδρομοι, ωδεία, σχολεία, νεοκλασικά-ιστορικά κτίρια, ξενοδοχεία και άλλοι εναλλακτικοί χώροι) από την πλατεία Ομονοίας μέχρι τους σταθμούς Λαρίσης, το Μεταξουργείο και τον Άγιο Παύλο, όπου πολλοί δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα και αποτελούν εδώ και χρόνια σημεία συνάντησης του αθηναϊκού αστικού πολιτισμού, της ελληνικής λαϊκής παράδοσης, των μεταναστών, των ταξιδιωτών και των επισκεπτών.

Το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2022» θα έχει:

  • Ανοιχτές συναυλίες και άλλες δράσεις δρόμου για παιδιά και μεγάλους σε δημόσιους χώρους με ελεύθερη πρόσβαση. 
  • Συναυλίες σε κλειστούς χώρους με μικρό εισιτήριο
  • Θεατρικές παραστάσεις
  • Εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις
  • Διαλέξεις-στρογγυλά τραπέζια
  • Τουρνουά Freestyle football για νέους
  • Τουρνουά πετανκ
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά σχετικό με τη Σμύρνη και την ιστορία της
  • Ζωγραφική δρόμου – murals  που αναπτύσσουν το παζλ που κληροδοτεί το μικρό Παρίσι στην Αθήνα.

Προς κάθε ενδιαφερόμενο το «Μικρό Παρίσι» σε καλεί να γίνεις μέρος του!

Kαλούνται οι ενδιαφέρομενοι καλλιτέχνες-δημιουργοί-λόγιοι-αθλητές να υποβάλουν προτάσεις συμμετοχής στο: [email protected]

- Διαφήμιση -