- Διαφήμιση -
Print Friendly, PDF & Email

Οι εκδόσεις «24 γράμματα» και η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Μαζί για την πόλη μας» πραγματοποιούν την παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Μπαλκούρα «Μέρες Κατοχής στην Αθήνα», το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 18:00, στη Βίλα Ζωγράφου (Γ. Ζωγράφου 15, Αθήνα).

Συντονιστής θα είναι ο φιλόλογος, ΜΑ, Msc και υποψήφιος διδάκτωρ, Σίμος Νικολιδάκης.

Ομιλητές: Ανδρέας Μιχαλόπουλος (Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ) και Παντελής Σιαμπάνος (Καθηγητής Φυσικής).

Κείμενα του βιβλίου θα αποδώσει η Εύα Καμινάρη (ηθοποιός). Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Τίνα Καφατσάκη (πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου, επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για την πόλη μας»).

- Διαφήμιση -

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Μέρες Κατοχής στην Αθήνα»

Οι μικρές προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων είναι εκείνες που γράφουν τη μεγάλη Ιστορία. Οι πράξεις και οι επιλογές τους κατευθύνουν τις εξελίξεις και διαμορφώνουν τα γεγονότα. Η έρευνα είχε σαν στόχο την ιστορία όχι μόνο της συνοικίας Ζωγράφου αλλά κυρίως των ανθρώπων της μέσα στην Αθήνα της Κατοχής. Τις γειτονιές τις κάνουν οι άνθρωποι, όχι τα κτήρια. Η πορεία τους όπως φάνηκε “πέρασε τα όρια” της περιοχής μας.

Έδρασαν και σε άλλες πόλεις και συνοικίες, πήραν μέρος και σε άλλες μάχες, πρωταγωνίστησαν και σε άλλα μπλόκα, συνέδεσαν το όνομά τους με ηρωικές στιγμές κι άλλων πόλεων, έχασαν τη ζωή τους γεμίζοντας σελίδες και άλλων ληξιαρχείων, τάφους κι άλλων νεκροταφείων, την ιστορία κι άλλων περιοχών.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Κατερίνα Μπαλκούρα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Πήρε το πτυχίο της Δημοσιογραφίας απ’ το Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας το 1996 και εργάστηκε αρκετά χρόνια σε κανάλια καi εφημερίδες, ενώ συνεχίζει κατά καιρούς να αρθρογραφεί σε εφημερίδες και ιστοσελίδες.

Παράλληλα έκανε θεατρικές σπουδές στο Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου – Κώστα Καζάκου (πρώην Ίασμο).
Το 2003 πήρε πτυχίο Ευρωπαϊκής Διοίκησης και Πολιτικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2006 πραγματοποίησε το όνειρό της σπουδάζοντας Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτή την περίοδο κάνει το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας.

Εργάζεται ως Φιλόλογος στη δευτεροβάθμια και μεταλυκειακή εκπαίδευση, ενώ παράλληλα ασχολείται με την έρευνα και την τοπική Ιστορία.

- Διαφήμιση -