- Διαφήμιση -

H «Μεγάλη Απόδραση» από το 12ο Athens Open Air Film Festival στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα αυτή την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου!

Ίσως η θρυλικότερη ταινία απόδρασης στην ιστορία του σινεμά, το φιλμ του Τζον Στάρτζες εγκολπώνει την επιτακτικότητα της ελευθερίας ως ύψιστο καθήκον απέναντι σε έναν εχθρό που ενσαρκώνει το ακριβώς αντίθετο αυτού του πανανθρώπινου ιδανικού.

Γιατί το μεγαλείο της απόδρασης δεν περιορίζεται στο μεγαλόπνοο σχέδιο μιας ομάδας αιχμαλώτων πολέμου – όλοι τους ανώτεροι αξιωματικοί των συμμαχικών δυνάμεων και άσσοι στη διαφυγή και την απάτη – να δραπετεύσουν από ένα γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης φτιαγμένο ειδικά για αυτούς κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των Ναζί, με απώτερο σκοπό να προκαλέσουν χάος στις τάξεις του εχθρού, αλλά σε εκείνο το εσωτερικό κάλεσμα προς την ελευθερία που μαζί με ένα ισχυρό αίσθημα αλληλεγγύης εξυφαίνουν πράξεις ηρωικές, προορισμένες να οδηγήσουν κάποια στιγμή στην τελική νίκη.

- Διαφήμιση -

Μέσα από την πικρή αληθινή ιστορία που ξεδιπλώνει, η «Μεγάλη Απόδραση» παραμένει εδώ και έξι δεκαετίες το ίδιο καθηλωτικά περιπετειώδης και δραματική, γεμάτη από σκηνές ανθολογίας και προικισμένη με ένα σπουδαίο καστ, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ένας Στιβ ΜακΚουίν στα καλύτερά του, στο ρόλο του Αμερικανού σμηναγού που θυσιάζει τελικά τον πηγαίο ατομισμό του για το κοινό καλό. Νεκτάριος Σάκκας

Σκηνοθεσία: Τζον Στάρτζες | Πρωταγωνιστούν: Στιβ ΜακΚουίν, Τζέιμς Γκάρνερ, Ρίτσαρντ Ατένμπορο, Τσαρλς Μπρόνσον, Τζέιμς Κόμπερν, Ντόναλντ Πλέζανς | Διάρκεια: 172’ | Έτος παραγωγής: 1963

Πότε: Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου | 20:30 | Είσοδος ελεύθερη
Πού: Ριβιέρα (θερινός κινηματογράφος) | Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια

Κάντε join στο FACEBOOK EVENT.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα

- Διαφήμιση -