- Διαφήμιση -

Σε έναν πανέμορφο δημοτικό χώρο, τον Θαλασσόμυλο, δίπλα από τη θάλασσα, από τις 27 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου  το κοινό του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κεφαλονιάς «Κύματα»,  θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει αγαπημένους καλλιτέχνες: από το Γιάννη Οικονομίδη μέχρι τον Γιάννη Αγγελάκα και από τους σέρβους δημιουργούς Slobodan Sijan και Srdan Golubovic, μέχρι την Εύα Στεφανή, το Γιώργο Γεωργόπουλο και τους Illegal Operation.

Ετοιμάστε βαλίτσες για ένα φεστιβάλ με πολύ σινεμά, εργαστήρια, μουσική, εκθέσεις γελοιογραφίας, εκλεκτούς καλεσμένους και πολλές ακόμα δράσεις!

Το φεστιβάλ, που ίδρυσε ο σκηνοθέτης και βραβευμένος location manager (Μαγνητικά πεδία) Μαρίνος Σκλαβουνάκης στη γενέτειρά του, την Κεφαλονιά, τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Αργοστολίου.   

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Αναλυτικά:

Ο Γιάννης Αγγελάκας θα είναι καλεσμένος στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ. Θα ακολουθήσει το αφιέρωμα  Live Music Cinema  με την προβολή της βωβής ταινίας  Νοσφεράτου του F.W. Murnau και ζωντανή μουσική από το Νίκο Βελιώτη (27/8).

Αφιέρωμα στο Νέο Ελληνικό κινηματογράφο  με καλεσμένο το Γιάννη Οικονομίδη, και προβολή των ταινιών του  Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς και Σπιρτόκουτο (28/8).

 Αφιέρωμα  στο σκηνοθέτη Γιώργο Γεωργόπουλο, με καλεσμένο το σκηνοθέτη και προβολή των ταινιών του Δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό  και

- Διαφήμιση -

Tungsten (29/8).

Αφιέρωμα στους σκηνοθέτες Εύα Στεφανή και Λάκη Παπαστάθη που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας.  Θα παρευρεθεί η Εύα Στεφανή και η ηθοποιός και σύζυγος του σημαντικού δημιουργού Υβόννη Μαλτέζου. Θα προβληθεί η ταινία του Λάκη Παπαστάθη Γράμματα από την Αμερική και τα ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή Αθήναι,  Οι Λουόμενοι, και Το Κουτί (30/8).*Αφιέρωμα στο Σερβικό  Κινηματογράφο με καλεσμένους τους σημαντικούς σέρβους δημιουργούς Slobodan Sijan (31/8) και Srdan Golubovic (1/9, 2/9) οι οποίοι θα προλογίσουν τις ταινίες τους. Στις 2/9 θα προβληθεί και η ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα  Blue Gypsy

Αμέσως μετά την τελετή λήξης, θα ακολουθήσει το αφιέρωμα Μουσική και κινηματογράφος . Προλογίζει ο κριτικός κινηματογράφου Άκης Καπράνος.  Θα προβληθεί η ταινία Screamin’ Jay Hawkins: I Put a Spell on Me του Νίκου Τριανταφυλλίδη. Η βραδιά θα κλείσει με  συναυλίες  του Σταύρου Μητρόπουλου (με γνωστά soundtracks ταινιών), και των ILLEGAL OPERATION (3/9).

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης μάστερκλας  από τον Γιάννη Οικονομίδη  (“Κατασκευάζοντας μια ταινία στην Ελλάδα”, 28-29/8 ), την Εύα Στεφανή (“Με τις φτερούγες του Λάκη”, 30/8  και “H πραγματικότητα έξω και μέσα”, 31/8) , και το Σύλλογο Ελλήνων Γελοιογράφων (“Η Ιστορία της Ελληνικής Γελοιογραφίας” από τον  John Antono, 1/9 και “Όλα όσα θέλατε να μάθετε για το επάγγελμα του σκιτσογράφου (και ντρεπόσαστε να ρωτήσετε)” από τον Ηλία “etc” Ταμπακέα, 2/9).

Στις παράλληλες δράσεις  εντάσσονται μουσικές επιλογές από γνωστούς DJs, ενώ στο χώρο του φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, θα φιλοξενείται  αναδρομική έκθεση κόμικς και εικονογράφησης από έργα που δημιουργήθηκαν για τις 5 μεγάλου μήκους ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη καθώς  και από το θεατρικό του έργο.

Στα highlights της διοργάνωσης συγκαταλέγεται και η έκθεση γελοιογραφίας με τίτλο “ΚΥΜΑΤΑ”, από 24 Έλληνες γελοιογράφους οι οποίοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν τα σκίτσα τους με έμπνευση τα κύματα -ειδικά για το φεστιβάλ. Μάλιστα, οι 45 γελοιογραφίες τους συγκεντρώθηκαν σε μια καλαίσθητη έκδοση η οποία διατίθεται προς πώληση. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη όλο το διάστημα του φεστιβάλ. Καλεσμένος επίσης από το Σύλλογο Ελλήνων Γελοιογράφων θα είναι και ο Πάνος Μαραγκός.

Το φεστιβάλ «Κύματα»

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ ΚΥΜΑΤΑ ξεκίνησε το 2022 ως μια πρωτοβουλία του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, σε συνεργασία με την ΑΜΑΝΤΕΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και τον πολιτιστικό σύλλογο ΑΝΑΚΑΡΑ για την ανάδειξη και την προώθηση της κινηματογραφικής και μουσικής τέχνης, την ψυχαγωγία και συμμετοχή του κοινού, στοχεύοντας ταυτόχρονα στη θεμελίωση και τη διατήρηση ενός δημιουργικού πυρήνα συνάντησης και δικτύωσης των Κεφαλονιτών καλλιτεχνών και επαγγελματιών του χώρου, σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Το Φεστιβάλ χρηματοδοτείται από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,

την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και τον ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

- Διαφήμιση -