- Διαφήμιση -

Αν και οι μουσικές συναυλίες, οι θεατρικές παραστάσεις, οι κινηματογραφικές προβολές και οι εικαστικές εκθέσεις δεν στερεύουν ποτέ, μια στο τόσο ψάχνουμε κάτι διαφορετικό.

Κάπως έτσι γεννήθηκε και το παρόν άρθρο. Στο CalendArt προτείνουμε πέντε εναλλακτικές δραστηριότητες που θα γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο σας:

6ου No Finish Line Athens

Στόχος φέτος να σπάσει το ρεκόρ των 201χλμ στον 24ωρο μαραθώνιο No Finish  Line Athens

Η καρδιά του 6ου No Finish Line Athens χτυπά φέτος 25 – 29 Μαΐου, σε νέο χώρο διεξαγωγής, την Αγορά του Καλατράβα στο ΟΑΚΑ. Οι εγγραφές έχουν ανοίξει από τις 14/2 στο nflathens.com για 12.000 άτομα και σηματοδοτούν την αντίστροφη μέτρηση για το ετήσιο ραντεβού μικρών και μεγάλων.

Είναι ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός αγώνας του κόσμου σε προσφορά, συμμετοχή και διάρκεια, με στόχο τη στήριξη χιλιάδων παιδιών που είναι σε ανάγκη. Το NFL Athens αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό, πολιτιστικό, ψυχαγωγικό, φιλανθρωπικό φεστιβάλ 5 ημερών, που απευθύνεται σε οικογένειες, σχολεία, συλλόγους, εταιρείες, οργανισμούς και μεμονωμένα άτομα.

Η μοναδικότητά του έγκειται στην ευκολία που έχει κάθε άτομο και κάθε ομάδα να συμμετέχει τρέχοντας ή περπατώντας όσες φορές θέλει στην κυκλική διαδρομή του ενός χιλιομέτρου μέσα στην Αγορά του Καλατράβα. Ανά πάσα ώρα και στιγμή της ημέρας και της νύχτας στο διάστημα των 100 ωρών που διαρκεί ο αγώνας, χωρίς χρονικό και χιλιομετρικό περιορισμό.

Σκοπός των συμμετεχόντων η καταγραφή χιλιομέτρων που μετατρέπονται σε χρήματα για την υλοποίηση των προγραμμάτων της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Πληροφορίες

Η εκκίνηση θα δοθεί την Τετάρτη 25 Μαίου στις 09.30 το πρωί στην Αγορά του Καλατράβα στο ΟΑΚΑ. Η λήξη του πενθήμερου αγώνα 100 ωρών θα είναι στο ίδιο σημείο την Κυριακή 29 Μαίου και ώρα 13.30 το μεσημέρι. Πέντε ημέρες με αθλητισμό, μουσική και live events στη σκηνή του NFL Athens.

Το No Finish Line Athens έχει συγκεντρώσει και αποδώσει συνολικά 143.470,50 ευρώ σε χρηματικές δωρεές προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Ελάτε λοιπόν μαζί μας να αναδείξουμε και να διαδώσουμε την κουλτούρα στήριξης και προσφοράς.

Πληροφορίες για τις εγγραφές σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.nflathens.com

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι!

Κυριακές στο Κέντρο της Γης

Την Κυριακή, 15 Μαΐου, η Οργάνωση Γη ανοίγει ξανά τις πόρτες του Κέντρου της Γης και μας προσκαλεί σε μία διαφορετική γιορτή με ελεύθερη είσοδο, που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τις Κυριακές στην πόλη!

Με οδηγό την αισιόδοξη διάθεση που προκαλεί η επαφή με τη γη και με εργαλεία την συλλογικότητα και το χαμόγελο, οι Κυριακές μας ζωντανεύουν. Με κεντρικό άξονα την “Συλλογική Κουζίνα” και δωρεάν δράσεις για μικρούς και μεγάλους, η Οργάνωση Γη μας προτρέπει να εξερευνήσουμε τρόπους βελτίωσης της καθημερινότητας μας, για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Πληροφορίες

Πρόγραμμα δράσεων:
11:00-14:00: Μικροί Αγρότες στην Πόλη, δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά με δραστηριότητες σύνδεσης με τη Φύση.
11:00-12:30: Εργαστήριο ευεξίας: βιοενεργειακή άσκηση Τσι Γκονγκ, κίνηση και θεραπεία καθοδηγούμενη από το δάσκαλο του Shaolin Center Athens.
12:30-14:00: Εργαστήριο Μεταξοτυπίας με τους Athens Makers Space: δημιουργικό εργαστήριο όπου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν την τέχνη της μεταξοτυπίας με τον απλούστερο τρόπο.
13:00-15:00: Συλλογική Κουζίνα: Μαγειρεύουμε με εποχιακά υλικά από το βιολογικό λαχανόκηπο, εφαρμόζουμε πρακτικές “από το χωράφι στο πιάτο” και γευματίζουμε όλοι μαζί.

- Διαφήμιση -

Για να δηλώσετε συμμετοχή για τα εργαστήρια ευεξίας και μεταξοτυπίας, στείλτε μήνυμα στο [email protected] ή τηλεφωνήστε στο

21 0232 5380.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2022

Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 είναι «Η Δύναμη των Μουσείων».
Με την επιλογή του θέματος αυτού το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιθυμεί να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης.
Τα μουσεία μεταμορφώνουν τον κόσμο.

Παρουσιάζοντας το παρελθόν, ανοίγουν νέους ορίζοντες και διαμορφώνουν νέες καινοτόμες ιδέες με σκοπό την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Ο φετινός εορτασμός θα επικεντρωθεί στη δυναμική συμβολή των μουσείων σε τρία επίκαιρα ζητήματα:

Βιωσιμότητα: Τα μουσεία είναι στρατηγικοί εταίροι στην υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και έχουν τη δύναμη, μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, να συμβάλλουν στη συνειδητοποίηση των περιβαλλοντικών προκλήσεων και στη διάδοση επιστημονικών γνώσεων για την αντιμετώπισή τους.

Καινοτομία – νέες τεχνολογίες – προσβασιμότητα: Οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες που αλλάζουν την καθημερινή ζωή, αναπτύσσονται εξίσου ταχύτατα και στον τομέα των μουσείων. Η ψηφιακή στροφή συμβάλλει στην προσβασιμότητα των μουσειακών συλλογών και στην πολύπλευρη ερμηνεία τους, στην ενίσχυση των εμπειριών του επισκέπτη και γενικότερα στην προβολή των μουσείων.

Ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης: Μέσα από την ερμηνεία και την παρουσίαση των συλλογών, καθώς και την οργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων, τα μουσεία δημιουργούν έναν ιστό που είναι απαραίτητος για την οικοδόμηση και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Υποστηρίζοντας τις δημοκρατικές αξίες και παρέχοντας ισότιμες ευκαιρίες δια βίου μάθησης για όλους, συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας συμμετοχικής κοινωνίας των πολιτών με γνώσεις και διάθεση προσφοράς και δημιουργίας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για όλη την Ελλάδα.

Άγνωστη Αθήνα – Ξενάγηση με την ActionPlus

akropoli-athina

Όλοι γνωρίζουμε το Σύνταγμα, την λεωφόρο Αμαλίας ή την οδό Μητροπόλεως. Στην ξενάγηση όμως αυτή, γνώριμοι τόποι και σημεία αποκαλύπτουν πληροφορίες και στοιχεία που στο πέρασμα του χρόνου ξεχάστηκαν, ή έγιναν αστικοί μύθοι, όπως όλα τα μικρά μυστικά..
Πού κρύβεται η τρίτοξη γέφυρα του Όθωνα; Επικοινωνεί άραγε η οδός Μητροπόλεως με τη Ρώσικη εκκλησία της οδού Φιλελλήνων; Πού περνούσε τις ώρες του διαβάζοντας ο Σωκράτης και… είμαστε σίγουροι ότι η Ελλάδα στέφει τον λόρδο Βύρωνα; Γιατί ο Ρωμαίος αυτοκράτoρας Αδριανός “στοιχειώνει” τον Εθνικό μας Κήπο; Πού γίνονταν τα Μικρά Ελευσίνια και…τι σχέση μπορεί να έχει ο Όθωνας με τον Απόστολο Παύλο;
Ιστορίες, θρύλοι και πραγματικότητα μπλέκουν σε ένα κουβάρι που ξετυλίγεται σε αυτή την μοναδική ξενάγηση στην οποία άγνωστες πλευρές του κέντρου της Αθήνας περιμένουν να τις γνωρίσουμε…

Πληροφορίες

Έως 12 Ιουνίου

Σημείο συνάντησης / λοιπές λεπτομέρειες:
Στον Ιερό Ναό Αγίας Δυνάμεως, Μητροπόλεως & Πεντέλης, 15′ πριν την έναρξη της ξενάγησης.

Ακριβείς οδηγίες αποστέλλονται με email στους συμμετέχοντες που έχουν καταβάλει το αντίτιμο της συμμετοχής τους.
Για οποιοδήποτε ερώτημα επικοινωνείτε στο [email protected] ή στο 210-3230102.

Κρατήσεις εδώ.

Πεζοπορία στην αετοφωλιά της Πάρνηθας

Πεζοπορία στην Πάρνηθα: Τόσο κοντά, και όμως τόσο μακριά! | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η διαδρομή ανάμεσα στα αιθέρια έλαια και τα έντονα αρώματα της φύσης, είναι ιδανική για αναζωογόνηση σώματος και πνεύματος.
Ετοιμαστείτε για δασωμένα μονοπάτια και πηγές, κατηφόρες και ανηφόρες και φυσικά την αετοφωλιά της Πάρνηθας με την θέα στα 1265μ. υψόμετρο!

Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι πεζοπόροι με καλή φυσική κατάσταση, αλλά και παιδιά από 12 ετών. Η διαδρομή θα είναι κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το καταφύγιο Φλαμπούρι.
Θα υπάρχουν μέτριες υψομετρικές διαφορές, η κίνηση θα γίνεται σε ήπιο ρυθμό, ενώ χρειάζεται μέτρια φυσική κατάσταση.

Πληροφορίες

Κυριακή, 15 Μαΐου

Ώρα συνάντησης στο καταφύγιο Φλαμπούρι 10:10′
Ώρα εκκίνησης πεζοπορίας από το Φλαμπούρι 10:30′
Διάρκεια πεζοπορίας ~4:00′ ώρες.
Βαθμός δυσκολίας Α’

Μόλις φτάσετε στο καταφύγιο, θα πρέπει να κάνετε τσεκ το όνομα σας στη λίστα συμμετοχών και να προμηθευτείτε το κουπόνι συμμετοχής.

Βαθμός δυσκολίας Α’ σημαίνει: Εύκολη διαδρομή διάρκειας μέχρι 5 ωρών και μέχρι 300μ. θετική υψομετρική διαφορά. Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι.

Βασικός εξοπλισμός: ορειβατικά μποτάκια ή αθλητικά παπούτσια, σακίδιο πλάτης, αντιανεμικό-αδιάβροχο, φαρμακείο.
Να υπολογίζετε ότι στην Πάρνηθα η θερμοκρασία είναι 5-6 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη.

Απαραίτητη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής.

- Διαφήμιση -