- Διαφήμιση -

Εκεί στο θέατρο Διάνα, στην οδό Ιπποκράτους, τα βράδια τριγυρνάει ένας αιώνιος έφηβος που μας καλεί να «ονειρευόμαστε για να κοιτάμε ψηλά». Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι και μας συμπαρασύρει μέσα από τα τραγούδια του να δούμε τη σκληρή πραγματικότητα αλλιώς.

Μια πρώτη σημειολογική παρατήρηση είναι ότι η παράσταση Κοινή Ησυχία ξεκινάει εκτός των ωρών κοινής ησυχίας. Όμως κρατάει τόσο ώστε να εισβάλλει και να σπάσει τη ζώνη κοινής ησυχίας, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αυτός είναι ούτως ή άλλως και ο σκοπός της. Άλλωστε οι δημιουργοί της μας προτρέπουν να «αρχίσουμε ξανά να λέμε πιο όμορφα πράγματα, να ξεφύγουμε από την «Κοινή ησυχία»…

Καθόλου κοινός, καθόλα ανήσυχος

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μπορεί να είναι συνηθισμένος στο να γεμίζει συναυλιακούς χώρους και μουσικές σκηνές. Όταν όμως καταφέρνει το ίδιο και στο θέατρο τότε πάει να πει ότι κάτι κάνει καλά. Για να είμαστε ακριβείς δεν τα γεμίζει λόγω των υγειονομικών μέτρων αλλά φευ. Το κοινό του Βασίλη υπήρξε πάντα πιστό και με έναν μαγικό τρόπο εξακολουθεί να ανανεώνεται ηλικιακά και να τον ακολουθεί.

Για ακόμη μια φορά συνεργάζεται με τον σπουδαίο στιχουργό και ραδιοφωνικό παραγωγό Οδυσσέα Ιωάννου ο οποίος επιμελείται το εξαιρετικό κείμενο της παράστασης. Μέσα από την πένα του Οδυσσέα προσγειωνόμαστε στην Αθήνα του σήμερα, στο διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας όπου διαμένει ένα νέο ζευγάρι (Σοφία Πανάγου – Δημήτρης Καπετανάκης) με μικρά και μεγάλα προβλήματα.

Η μπάντα του Βασίλη παίζει στην απέναντι πολυκατοικία και τα τραγούδια του άλλοτε σχολιάζουν τη ζωή και τα γεγονότα, άλλοτε υπογραμμίζουν τα συναισθήματα του ζευγαριού κι άλλοτε… προκαλούν τον εκνευρισμό του άντρα. Όλα αυτά μπλέκονται δημιουργικά υπό την άρτια σκηνοθετική καθοδήγηση της Ελένης Ράντου που αποδεικνύεται πολυμήχανη στη διαχείριση των πρωταγωνιστών της.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου σπάει την κοινή ησυχία

Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο…

κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει. Ο υπέροχος στίχος του Άλκη Αλκαίου που εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρος σε όλα τα επίπεδα. Για αυτό και απέναντι στην Κοινή Ησυχία που προσπαθεί να επιβληθεί στην κοινωνία συνολικά η μουσική και τα τραγούδια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου θα μας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε.

Το κείμενο του Οδυσσέα Ιωάννου είναι όντως «ένα καινούριο ταξίδι που αναζητάει τα χαμένα μας όνειρα, τις ματαιωμένες προσδοκίες μας». Η φωνή όμως του Βασίλη είναι αυτή που κάνει τα όνειρα εφικτά και συγχρόνως μας δίνει το δικαίωμα να συνεχίσουμε να κλείνουμε τα μάτια και να βλέπουμε (ή να ακούμε αν προτιμάτε) τον κόσμο έτσι όπως πρέπει να είναι.

Πληροφορίες παράστασης

Συντελεστές:

- Διαφήμιση -

Σκηνοθεσία: Ελένη Ράντου
Κείμενο: Οδυσσέας Ιωάννου
Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Κοστούμια: Κική Γραμματικοπούλου
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Μουσική ενορχήστρωση: Ανδρέας Αποστόλου
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Μπίτος, Λυσιέν Κλήμης
Φωτογραφίες: Γιάννης Μαργετουσάκης

Επί σκηνής:
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Οδυσσέας Ιωάννου
Σοφία Πανάγου
Δημήτρης Καπετανάκος

Μουσικοί:
Ανδρέας Αποστόλου: Πιάνο-ενορχηστρώσεις
Μαίρη Μπρόζη: Βιολί-τραγούδι
Βαγγέλης Πατεράκης: Μπάσο
Στέφανος Δημητρίου: Κρουστά
Γιάννης Αυγέρης: Κιθάρες- πνευστά

Πληροφορίες

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη & Παρασκευή στις 20:30, Σάββατο στις 18:00 & 21:30, Κυριακή στις 19:30

Εισιτήρια από 14 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Θέατρο Διάνα, Ιπποκράτους 7, Αθήνα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

*Το Θέατρο Διάνα θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη και Παρασκευή ως μεικτός χώρος, δηλαδή για όσους έχουν κάνει rapid test με διάρκεια 48 ωρών, εμβολιασμένους και νοσήσαντες και με πληρότητα 50%.


Ενώ κάθε Σάββατο και Κυριακή ως αμιγώς covid free  κλειστός χώρος, μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες με πιστοποιητικό σε ισχύ (180 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο) και με πληρότητα 100%.

- Διαφήμιση -