- Διαφήμιση -
Print Friendly, PDF & Email

Ο Ρόουαν Άτκινσον αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους πιο αγαπητούς και ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Άλλωστε και εδώ στο σαιτ έχουμε γράψει ολόκληρο αφιέρωμα για τον αγαπημένο μας Mr Bean.

Ο βρετανός κωμικός πρόσφατα αποφάσισε να επιστρέψει σε γνωστά για εκείνον λημέρια, με την κυκλοφορία της slapstick κωμικής σειράς «Man Vs Bee». Στην πρωτότυπη σειρά του Netflix, ο Άτκινσον υποδύεται έναν οικονόμο που έχει αναλάβει την φροντίδα μιας πολυτελούς έπαυλης ενώ παράλληλα βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ενοχλητική μέλισσα.

Με αφορμή την κυκλοφορία της νέας του σειράς (ήδη διαθέσιμη στο Netlfix από 24 Ιουνίου), ο ηθοποιός μίλησε στο British GQ, όπου και ανέλυσε μερικούς από τους σπουδαιότερους ρόλους της καριέρας του, από την μοχθηρή ιδιοφυία της Μάυρης Οχιάς μέχρι την ξεκαρδιστική αφέλεια του Mr Bean.

- Διαφήμιση -

Για τον Mr. Bean:

«Είναι ο χαρακτήρας που απολάμβανα περισσότερο να υποδύομαι γιατί είναι το ακριβώς αντίθετο από την δική μου προσωπικότητα. Σαν χαρακτήρα, δεν τον συμπαθώ καθόλου, πιστεύω πως είναι πολύ παράξενος και όχι ιδιαίτερα καλός. Είναι μια διαφυγή (το να παίζεις έναν τέτοιο ρόλο), μια παράξενου τύπου απελευθέρωση. Ο Mr. Bean είχε πρωτοεμφανιστεί το 1979, σε δύο κωμικά σκετς που είχαμε κάνει τότε, στην παραλία και στην εκκλησία. Ο χαρακτήρας τότε δεν είχε όνομα, γιατί δεν υπήρχε και διάλογος. Είδαμε όμως πως ήταν αρκετά αστεία (τα σκετς) και ήταν μια ενδιαφέρουσα ιδέα να έχουμε έναν κωμικό χαρακτήρα που δεν μιλάει{…} Στην αρχή θέλαμε να τον ονομάσουμε Mr. White, αλλά ήταν πολύ βαρετό στο άκουσμα και αφού σκεφτήκαμε κάποια λαχανικά, καταλήξαμε στο Bean».

Για την Μαύρη Οχιά:

«Η Μαύρη Οχιά είναι ένας χαρακτήρας που εμφανίζεται σε τέσσερις διαφορετικές ιστορικές περιόδους, μέσα από τις τέσσερις σεζόν της σειράς. Η ουσία της σειράς έχει να κάνει με την ιεραρχία, είτε είναι η βασιλική αυλή είτε ο στρατός, καθώς και τα προσδιοριζόμενα επίπεδα κοινωνικού status που έχει αυτή. Σε κάθε σεζόν υποδύομαι τον απόγονο του γένους των Blackadder {…} Στην πρώτη σεζόν (ο χαρακτήρας) ήταν ένας ανόητος, αλλά στην 2η, 3η και 4η σεζόν ήταν ένας ευφυής άνθρωπος, παγιδευμένος στην μέση της ιεραρχίας, στην οποία και θέλει να σκαρφαλώσει αλλά το βρίσκει πολύ δύσκολο».

Για τον Johnny English:

«Ο Johnny English είναι ένας κατάσκοπος που δεν είναι τόσο καλός όσο νομίζει. Η φιλοδοξία του είναι πάντα μεγαλύτερη από τις ικανότητές του. Είναι μια παράξενη περίπτωση, γιατί ο χαρακτήρας αρχικά ονομαζόταν Richard Latham και είχε πρωτοεμφανιστεί σε κάποια διαφημιστικά της Barclaycard. Είχαμε γυρίσει τα διαφημιστικά σαν να ήταν κινηματογραφικές παραγωγές και κάποια στιγμή δεν θέλαμε πολύ να σκεφτούμε να κάνουμε μια ταινία. Θέλαμε να βρούμε ένα όνομα για την ταινία και πιστεύαμε πως το όνομα Richard Latham ήταν κάπως βαρετό».

Δείτε ολόκληρο το βίντεο παρακάτω :

- Διαφήμιση -