- Διαφήμιση -

Ο τοίχος πάντα είχε τη δική του ιστορία. Κάποιες φορές με λέξεις και τραγούδια κι άλλες με εικόνες, σπρέι και γκράφιτι.

Κάνουμε μια μεγάλη βόλτα ανά την υφήλιο και θαυμάζουμε μερικά από τα πιο σπουδαία γκράφιτι που κοσμούν τοίχους, γειτονιές και συλλογικές αναμνήσεις.

Η street art εξακολουθεί να παραμένει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μορφή τέχνης: άκρως βιωματική, κοινωνική και μαζική λειτουργεί διαλογικά μέσα στο πλαίσιο του αστικού ιστού, εγγράφοντας σε αυτόν κριτική, σχόλια και ρηγματώσεις κανονικότητας. Ένας πνεύμονας τέχνης που μας επιτρέπει να αναπνέουμε λίγο πιο ελεύθερα μέσα στη μουντάδα της εποχής.

Βερολίνο, Γερμανία

Ένα γκράφιτι που μοιάζει με installation καθώς εναρμονίζεται πλήρως με τον περιβάλλοντα χώρο και δημιουργεί την εντύπωση μια συνεχούς διάδρασης του έργου τέχνης με το ποτάμι της πόλης και που…ταράσσει τα λιμνάζοντα ύδατα της καθημερινότητας!

- Διαφήμιση -

Νάπολη, Ιταλία

Ο αξεπέραστος Ντιέγκο Μαραντόνα έχει περάσει ανεπίστρεπτα στη σφαίρα του μύθου: κυρίως για όλα τα εξωπραγματικά που έκανε εντός γηπέδου αλλά ακόμη και για το γεγονός ότι ποτέ δεν ξέχασε από πού προήλθε. Το φτωχόπαιδο με το αστείρευτο ταλέντο που πήγε στην ταπεινή Νάπολη και λατρεύτηκε σαν θεός.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα θα ζει για πάντα στους τοίχους της Νάπολη και στις καρδιές των κατοίκων της

Λονδίνο, Αγγλία

Το κορίτσι με το μπαλόνι, το καθηλωτικό γκράφιτι του κορυφαίου street artist Banksy, αποτελεί μια απεικόνιση της χαμένης παιδικής ηλικίας και των δυσκολιών που σπαράσσουν τους ανθρώπους. Όμως πάντα θα υπάρχει ελπίδα, όπως μας ενθαρρύνει και η λεζάντα.

Το κορίτσι με το μπαλόνι του Μπάνκσυ – από τα πιο γνωστά γράφιτι παγκοσμίως

Παρίσι, Γαλλία

Στη Γαλλία οι κάτοικοί της φημίζονται για τους καλούς τρόπους και το savoir vivre. Όμως μια εικόνα γράφιτι αποδομεί αυτήν την κανονικότητα δείχνοντας δύο άνδρες να παλεύουν για ένα…πουκάμισο αδειανό, για μια Ελένη όπως γράφει και ο ποιητής. Όταν η τέχνη συναντά τον έρωτα και τον ανταγωνισμό τότε οπτικοποιείται μια διελκυστίνδα πάθους…

Αθήνα, Ελλάδα

Η εμβληματική κουκουβάγια, το σύμβολο της σοφίας και της θεάς Αθηνάς, αποτέλεσαν την πρωτόλεια έμπνευση για τον WD προκειμένου να σμιλεύσει αυτό το υπέροχο έργο τέχνης που κοιτάζει διεισδυτικά τις ζωές μας μέσα από τα μάτια της σύγχρονης πόλης

Η αριστουργηματική κουκουβάγια του street artist WD στο Μεταξουργείο

Φλωρεντία, Ιταλία

Για περισσότερα γράφιτι ακολουθήστε τη σελίδα Street Art Official στο Instagram.
- Διαφήμιση -