- Διαφήμιση -

Μας είναι δύσκολο πλέον να φανταστούμε πως μια σειρά έχει πάνω από 10 επεισόδια σε μια σεζόν ή ακόμα και το γεγονός πως διαρκεί περισσότερο από πέντε, άντε έξι κύκλους. Κάποτε όμως αυτό ήταν το δεδομένο για τις τηλεοπτικές σειρές, που φρόντιζαν να υφαίνουν πλοκές και να δημιουργούν χαρακτήρες που διατηρούσαν καθηλωμένο το κοινό για χρόνια. Κάποιες από αυτές μάλιστα κρατάνε αγέρωχα αυτό το… απαρχαιωμένο στυλ ή θεωρούν πως δεν είναι ακόμα ώρα να βάλουν τίτλους τέλους στην μακρόχρονη ιστορία τους.

Μερικές από τις παρκάτω σειρές είναι πολύ πιθανόν να τις γνωρίζει κάποιος, καθώς έχουν κάνει το επιτυχές πέρασμά τους και από την ελληνική TV ( σε σύγκριση με κάποιες άλλες). Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα από σειρές που, πριν την αλλαγή στο φορμάτ των σειρών και πολύ πριν την προσβασιμότητα του Netflix, του Amazon και των λοιπών streaming πλατφόρμων, έφτιαξαν μια κολώνια που κρατάει χρόνια.

Μόνο προσοχή στο binge watching!

It’s Always Sunny In Philadelphia (2005 – Σήμερα)

Η σειρά αποτελεί και επισήμως το μακροβιότερο sitcom της αμερικανικής τηλεόρασης, με τις μνημειώδεις ατάκες και αγαπημένα επεισόδια να διαδέχονται το ένα το άλλο. Δεν κάνει βέβαια εντύπωση σε κανέναν πως τα παραπάνω, αν μιλήσουμε με την μοντέρνα αργκό, έχουν γίνει viral και στο διαδίκτυο. Το It’s Always Sunny In Philadelphia αν και πήρε μεγάλη ώθηση από την 2η σεζόν του με την προσθήκη του σπουδαίου Ντάνι ΝτεΒίτο, απέκτησε γρήγορα το δικό του καλτ κοινό και συνεχίζει ακάθεκτο την τηλεοπτική του πορεία, προμηνύοντας πως η Φιλαδέλφεια θα παραμένει ηλιόλουστη για αρκετό καιρό ακόμα.

NCIS (2003 – Σήμερα)

Η σειρά αναμφίβολα έχει μια ξεχωριστή θέση και στο ελληνικό κοινό, μιας και τα αστυνομικά σόου αποτελούν μια… ένοχη απόλαυση.

- Διαφήμιση -

Το NCIS είχε ξεκινήσει την τηλεοπτική ζωή του ως spin off του JAG, αλλά ξεπέρασε γρήγορα τον πνευματικό του πατέρα τόσο σε τηλεθέαση και δημοτικότητα. Η διεξοδική ανάπτυξη των χαρακτήρων της σειράς, η μίξη κωμικών και δραματικών στοιχείων, αλλά και οι ενδιαφέρουσες υποθέσεις έχουν επιτρέψει στην ομάδα του NCIS να μακροημερεύσει στα τηλεοπτικά ύδατα.

Law & Order: Special Victims Unit (1999 – Σήμερα)

Μιλώντας για spin off, το Law & Order: Special Victims Unit είχε ξεκινήσει 9 χρόνια μετά το… ορίτζιναλ Law & Order, όμως είναι ένα ακόμα παράδειγμα του πως ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο. Η σειρά πλέον έχει τα πρωτεία ως το μακροβιότερο αστυνομικό και όχι μόνο τηλεοπτικό δράμα στην αμερικανική TV, ανέδειξε υποκριτικά την Μαρίσκα Χάργκιτει και απέκτησε πολυάριθμα βραβεία, μεταξύ αυτών και 6 Έμμυ.

South Park (1997 – Σήμερα)

Το δημιούργημα των Ματ Στόουν και Τρέι Πάρκερ με το βιτριολικό χιούμορ και την καυστική ματιά σε κάθε απίθανο και πιθανό κομμάτι της επικαιρότητας παραμένει μια δυναμική παρουσία στην τηλεόραση, 25 χρόνια μετά την πρεμιέρα του στο Comedy Central. Το South Park με τα χρόνια εξελίχθηκε σε μια σειρά που προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα και έχει γίνει ταυτόσημη με την αφιλτράριστη σάτιρα πάνω σε κοινωνικοπολιτικά θέματα και την ποπ κουλτούρα.

Greys Anatomy (2005 – Σήμερα)

Η άλλοτε επιδραστική σειρά στο υβδιρικό είδος του τηλεοπτικού ιατρικού δράματος, το Grey’s Anatomy των 38 υποψηφιοτήτων Έμμυ και των αμέτρτων φανς παγκοσμίως γεύεται τους καρπούς της πρώιμης επιτυχίας του και έχει γίνει ένας ετήσιος θαμώνας της prime time αμερικανικής τηλεόρασης, εδώ και 17 σεζόν (μπήκε αισίως στην 18η). Μια σειρά που ξεκίνησε με τις επαγγελματικές και ερωτικές περιπέτειες της Μέρεντιθ Γκρευ έχει εξελιχθεί σε ένα λαβυρινθώδες σύμπαν διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ πολυάριθμων χαρακτήρων, ερωτικού δράματος και αλλόκοτων ιατρικών υποθέσεων.

The Simpsons (1989 – Σήμερα)

Ένα μικρό σκετσάκι που ξεκίνησε από το The Tracy Ullman Show, εξελίχθηκε σε μια σειρά η οποία έχει γίνει συνώνυμη με την αμερικανική κουλτούρα της κωμωδίας και έχει μεγαλώσει, χωρίς υπερβολές, γενιές και γενιές με τα επεισόδια και το χιούμορ του. Όσο δίκιο και να έχει κάποιος με το να κατηγορήσει την πτώση των The Simpsons σε ποιότητα τα τελευταία χρόνια, δεν μπορεί να μην παραδεχθεί την σημασία που έχει η σειρά για την παγκόσμια τηλεοπτική ιστορία και κληρονομιά. Ο Χόμερ, η Λίσα, ο Μπαρτ, η Μάρτζ και αμέτρητοι άλλοι χαρακτήρες έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στην ποπ κουλτούρα και συνεχίζουν να χαρίζουν άφθονο γέλιο μέσα από την «αιωνώβια» (όπως προμηνύεται) παρουσία τους στο «χαζοκούτι».

- Διαφήμιση -